På gång

Reklamationshantering 10/9

Kl 13- 16, Göteborg

Ulrika Jansson är Textilimportörernas ledamot i Allmänna Reklamationsnämnden (ARN)  där hon företräder näringslivet genom Textilimportörerna i tvisteområden inom textil och möbler. Hon kommer bland annat att prata om vanliga fall som tas upp i ARN, ge exempel på hur nämndens hantering av ärenden till beslut ser ut, konsumentlagstiftning, reklamationshantering och statistik.

Kostnadsfritt

Datum

10 September 2019

Plats

Göteborg

Kemikalier och REACH för textilvaror, 19/9

Kl 13- 16, Göteborg

Vi går igenom de senaste uppdateringarna i Kemikalieguiden och ni kan ställa frågor om allt som rör textilier, kemikalier och miljö.

Kostnadsfritt

Datum

19 September 2019

Plats

Göteborg

Produktmärkning, 30/9

Kl 13-16, Stockholm

Lär dig allt om märkning av kläder, hemtextil och skor.
Vi bjuder in till en eftermiddag där vår ”märkningsexpert” Lotta Höijer presenterar hur du använder Textilimportörernas märkningsguide på bästa sätt och du kan ställa frågor om allt som rör märkning.

Kostnadsfritt

Datum

30 September 2019

Plats

Stockholm

Utbildning i textil materiallära, 9/10

Kl 10-16, Göteborg

En grundläggande textilkurs för dig som saknar textilutbildning eller vill uppdatera äldre kunskaper. En intensiv kursdag som ger grundförståelse för de olika stegen i textilproduktion.
Vi går igenom de vanligaste natur- och konstfibrerna, vilka egenskaper de har och hur de tillverkas. Du får lära dig hur tygs tas fram samt väv- och trikåkonstruktioner. Därefter får du följa materialet från färgning, tryckning och beredning till skötselmärkning.

Pris: 995 kr + moms kr per deltagare. Är ni många från samma företag som önskar gå, kontakta mig för prisförslag.
I priset ingår kursmaterial, intyg, lunch,  för- och eftermiddagsfika.

Datum

09 October 2019

Plats

Göteborg

Utbildning i produktsäkerhet, 24/10

Kl 13-16, Göteborg

Säljer ert företag barnkläder på den europeiska marknaden? Det generella produktsäkerhetsdirektivet ställer krav på att de produkter som säljs där behöver vara säkra. Kursen riktar sig till dig som kanske är ny på detta område eller för dig som ser att du behöver uppdatera dina grundläggande kunskaper om de standarder som berör dragskor, snoddar och andra fysiska säkerhets riktlinjer. Kursen kommer att hjälpa er att förhindra återkallelser, få extra kostnader genom en säkrare produkt för era kunder.

Pris: 795 kr + moms kr per deltagare. Är ni många från samma företag som önskar gå, kontakta mig för prisförslag.
I priset ingår kursmaterial, intyg, för- och eftermiddagsfika.

OBS! Utbildningen är på engelska men det går att ställa frågor och diskutera på svenska

Datum

24 October 2019

Plats

Göteborg

CSR- fortsättning, 21/11

Kl 11-16, Göteborg

Femte träffen i vår seminarieserie om hur man kommer vidare med företagets CSR-arbete. Vänder sig först och främst till dig som deltagit tidigare.

Kostnadsfritt

Datum

21 November 2019

Plats

Göteborg

Klassificering av textilvaror, 17/12

11-16, Göteborg

Anneli Fristedt från Tullverket kommer prata om grunderna för klassificering enligt tulltaxan med fokus på avdelning XI. Vad är ett dam- respektive herrplagg? Hur ska du tänka när du har ett sammansatt plagg, kanske en framsida av trikå och resten i vävt tyg? Anneli reder ut begreppen.

Kostnadsfritt

Datum

17 December 2019

Plats

Göteborg

Vill du veta mer?