Förändringar inom tullen

Det är en del förändringar på gång inom tullen.

Lågvärdessändningar: För lågvärdessändningar gäller från och med den 1 januari 2015 att dessa ska deklareras på samma sätt som alla andra deklarationer för övergång till fri omsättning. Detta innebär säkert för många av er att antalet förtullningar för provsändningar har ökat. Det innebär inte att ni fått betala en massa mer tull på sändningarna men förtullningskostnaden kan ha ökat. Med förtullningskostnader menas kostnaden för tjänsten att får deklarationen gjord.

UCC= Union customs code: Innebär ny tullag och ny tillämpningskodex och att all tullhantering ska ske elektronisk. Många förändringar kommer att genomföras gällande tullager men också inom  import och export. Alla tillstånd som företagen har ska ansökas på nytt. När detta kan påbörjas vet vi dock inte då man inte har alla tillstånden klara. Olika förändringar kommer att träda i kraft under en 4 års period med start 1/5-2016. Mer information finns att läsa på tullverkets hemsida.

 

Nyheter